SCRUB KOPI MURAH

SCRUB KOPI MURAH
Assalammualaikum semua....
firstly thank's sudi jenguk2 blog saya...

Harini nak share pasal scrub untuk muka & badan
Sape2 yang pernah guna mesti tau mcmne feeling bila guna scrub tu kan...

Kat pasaran sekarang macam2 jenis scrub kopi...pelbagai bentuk..,pelbagai bahan dan pelbagai harga...hohohoho....

...yang saya nak share harini SUGAR SCRUB BY ZM BEAUTY...Rugi tak try sebab banyak-banyak scrub yang saya try ,inilah yang bertakhta di hati sanubariku...hahaha...

Kalau korang nak tau ZM beauty ni keluarkan 3 jenis scrub :
~ SCRUB KOPI + ARGAN OIL & OLIVE OIL
~ SCRUB OAT + CASTOR OIL & OLIVE OIL
~ SCRUB KOKO + OLIVE OIL


SCRUB KOPI MURAH

SCRUB KOPI MURAH

SCRUB KOPI MURAH
Haaa....ni la dia scrub2 yang saya bagitau tadi...comel kan..heeee

Keistimewaan scrub ZM beauty :
~ Tesktur scrub yang halus dan lembut
~ Tidak meninggalkan kesan pedih @ luka bila kita guna
~ Wangi 
~ Melembabkan kulit
~ Membekalkan vitamin pada kulit
~ Puashati guna sebab banyak & murah...


MANFAAT SCRUB :
~ Mencegah dan mengurangi kerutan di kulit
~ Menghaluskan Kulit
~ Mampu menghilangkan bekas jerawat, belak2, dan noda hitam
~ Mencegah timbulnya jerawat
~ Melembabkan kulit
~ Membantu menghilangkan sel kulit mati
~ Dapat memperbaiki peredaran darah dan memecah lemak di tubuh yang dapat menimbulkan selulit
~ Menghilangkan bau badan
~ Menghilangkan selulit
~ Menetralkan kulit yang teriritasi
~ Bermanfaat sebagai detoksifikasi tubuh
~ Memberikan nutrisi pada kulit

Meh saya share sikit manfaat bahan2 yang terkandung dalam scrub2 ZM beauty ni untuk renungan bersama :

KELEBIHAN & FUNGSI ARGAN OIL :
~ Anti-penuaan yang amat berkesan
~ Menyelesaikan masalah kulit berjerawat
~ Menghilangkan masalah parut
~ Mencerahkan kulit secara alami
~ Melindungi kulit daripada kedutan akibat penuaan pra-matang
~ Mengurangkan kedutan dibawah mata
~ Bertindak sebagai pelembap terbaik untuk kulit. Ia menyegar dan melembut kulit lebih mudah daripada penggunaan krim atau minyak yang lain
~ Kaya dengan protein yang sangat baik untuk keanjalan kulit yang berfungsi untuk menegangkan kulit dan menjadikan ia kelihatan lebih segar
~ Mampu mengurangkan kegatalan kulit dan cepat menyembuhkan tanda-tanda yang disebabkan oleh menggaru pada kulit
~ Sesuai untuk semua jenis kulit
~ Mampu mencegah stretchmark pada kulit akibat proses kehamilan

KELEBIHAN & FUNGSI OLIVE OIL :
~ Mengatasi kulit pecah pecah
~ Melembabkan kulit wajah
~ Menjaga kelembaban kulit secara menyeluruh
~ Mengangkat sel kulit mati
~ Mencerahkan dan menyegarkan kulit wajah
~ Menghilangkan tanda tanda penuaan, terutama pada wajah
~ Menghilangkan kantung mata
~ Mengatasi wajah berminyak


KELEBIHAN & FUNGSI CASTOR OIL :
~ Mengatasi masalah jerawat
~ Memperbaiki sel-sel kulit yang mati dan rosak
~ Mengurangkan garis halus dan kedutan
~ Membantu menghilangkan jeragat
~ Melembab dan melembutkan kulit
~ Membantu menyamarkan bekas luka dan jerawat
~ Membersihkan minyak berlebih diwajah

CARA GUNA SCRUB KOPI ZM BEAUTY :
1)    Basahkan permukaan kulit dengan air biasa
2)    Keluarkan sejumlah scrub yang diperlukan untuk digunakan sahaja & masukkan ke dalam bekas lain
3)    Lumurkan scrub pada muka & bahagian2 lain yang diperlukan
4)     Jangan campurkan scrub dengan air(scrub akan melekat pada permukaan yang basah)
5)    Ratakan scrub, biarkan scrub selama 15minit untuk kopi & argan oil meresap kedalam kulit
6)    Selepas 15mint gosok scrub secara lembut bagi membuang kekotoran yang melekat di kulit
7)    Bilas dengan air bersih


ISI KANDUNGAN :
200gm